29 april - 7 mei 2017

Leestips

Romeinenweek publicaties

Romeinenweek Magazine,  speciale bijlage die RomeinenNU samen met het Historisch Nieuwsblad samenstelde. Hij is te vinden bij alle deelnemers en bij bibliotheken en daar gratis af te halen.

Van der Heijden, Paul, De Romeinen bestaan niet, essay gepubliceerd op historiek.net

 

Algemeen
Carroll, M., Romans, Celts and Germans. The German provinces of the Roman Empire (Stroud 2001).

Clerinx, H., Romeinse sporen. Het relaas van de Romeinen in de Benelux met 309 vindplaatsen om te bezoeken (Amsterdam 2014).

Lendering, J. en Bosman, A., Edge of Empire. Rome’s frontier on the Lower Rhine (Zutphen 2011).

Roymans, N., T. Derks en S. Heeren (red.), Een Bataafse gemeenschap in de wereld van het Romeinse Rijk. Opgravingen te Tiel-Passewaaij (Utrecht 2009).

Tacitus, Hunink, V. (vertaler), en J. Lendering, In moerassen en donkere wouden. De Romeinen in Germanië (Amsterdam 2015).

Van der Sanden, W.A.B., Het meisje van Yde (Assen 1994).

Van der Tuuk, L., De Friezen. De vroegste geschiedenis van het Nederlandse kustgebied (Utrecht 2016).

Van der Tuuk, L., De Franken in België en Nederland (Utrecht 2016).

 

Academisch
Derks, T., ‘Ethnic identity in the Roman frontier. The epigraphy of the Batavi and other Lower Rhine tribes’, in: Roymans, N. en T. Derks (red.), Ethnic constructs in antiquity: the role of power and tradition (Amsterdam 2009), p. 239-282.

Roymans, N., ‘Hercules and the construction of a Batavian identity in the context of the Roman Empire’, in: Roymans, N. en T. Derks (red.), Ethnic constructs in antiquity: the role of power and tradition (Amsterdam 2009), p. 219-238.

Roymans, N. en A.M.J. Derks, (red.), Villa landscapes in the Roman North: economy, culture, and lifestyles (Amsterdam 2011).

Toorians, T., Keltisch en Germaans in de Nederlanden. Taal in Nederland en België gedurende de Late IJzertijd en de Romeinse periode (Brussel 2000).

Woolf, G., Becoming Roman: the origins of provincial civilization in Gaul (Cambridge 1998).

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom de Romeinenweek en RomeinenNU? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!