29 april - 7 mei 2017

Activiteitsbeschrijving exporteren


Klik hier om het PDF bestand te downloaden


of


Vul uw e-mailadres in zodat wij de activiteitsbeschrijving als PDF bestand naar u kunnen mailen. Wij bewaren uw e-mailadres niet!Annuleren

Meer informatie

Voor het gebruiken van GoogleMap componenten dien je de GoogleAnalytics & Maps cookies te accepteren.

Door wie?

Geldersch Landschap & Kasteelen

Meer informatie:

Telefoon: 06-19717255
E-mail: info@glk.nl
Website: www.glk.nl/evenementen

Wanneer?

  • 3 mei 2017

Aanvang / openingstijden:

14.00-15.30 uur

Waar? (zie de kaart)

Rijksstraatweg 139, Beek-Ubbergen, Gelderland

Voor wie?

  • Kinderen (t/m 12 jaar)

Over de activiteit

Woensdag 3 mei neemt de boswachter kinderen en hun (groot)ouders mee naar Heerlijkheid Beek, gelegen op de stuwwal van Nijmegen. Deze hoge stuwwal is altijd een belangrijke plaats geweest waar handelsroutes goed in de gaten gehouden konden worden. Daarom hadden de Romeinen hier een van hun noordelijkste vestigingsplaatsen.

In de directe omgeving van de heerlijkheid Beek zijn grafvelden, pottenbakkerijen en steenbakkerijen uit de Romeinse tijd gevonden. Het enige dat in de Heerlijkheid Beek nu nog zichtbaar herinnert aan het feit dat de Romeinen er zijn geweest, zijn de tamme kastanjes. Een van deze tamme kastanjes, de zogenaamde kabouterboom, is de dikste boom van Nederland. De kinderen gaan samen met de boswachter op zoek naar deze boom. Ook wordt gezocht naar mooie uitzichtpunten en verrassende doorkijkjes. Het terrein kent veel hoogteverschil dus dat wordt klimmen en dalen. Pret verzekerd!

De hoge stuwwal rond Nijmegen is altijd een belangrijke plaats geweest waar de handelsroutes goed in de gaten gehouden konden worden. De Romeinen hadden hier een van hun noordelijkste vestigingsplaatsen. In de directe omgeving van de Heerlijkheid Beek zijn er later grafvelden, pottenbakkerijen en steenbakkerijen uit deze Romeinse tijd gevonden. Ook zijn in de buurt verdedigingswerken (mottes) uit de Middeleeuwen ontdekt.

De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren is noodzakelijk.

Deelname: € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p.
(Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas)

Startlocatie: het beeld van het wasvrouwtje, tegenover het voormalige gemeentehuis, Rijksstraatweg 139, Beek-Ubbergen. U kunt uw auto parkeren aan de achterzijde van het voormalige gemeentehuis.

Reserveren kan op: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=2937

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom de Romeinenweek en RomeinenNU? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!