29 april - 7 mei 2017

Activiteitsbeschrijving exporteren


Klik hier om het PDF bestand te downloaden


of


Vul uw e-mailadres in zodat wij de activiteitsbeschrijving als PDF bestand naar u kunnen mailen. Wij bewaren uw e-mailadres niet!Annuleren

Meer informatie

Voor het gebruiken van GoogleMap componenten dien je de GoogleAnalytics & Maps cookies te accepteren.

Door wie?

Stichting Vrienden van de Adventskerk

Meer informatie:

Telefoon: 0641285323
E-mail: info@vriendenvandeadventskerk.info
Website: www.vriendenvandeadventskerk.info

Wanneer?

  • 6 mei 2017

Aanvang / openingstijden:

De Romeinendag "Asterix et Amici" start om 11:00 uur en zal eindigen om 16:00 uur. Het is een varierend en doorlopend programma waar van alles te doen en te zien valt! Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

 

Waar? (zie de kaart)

Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn (Adventskerk zowel binnen- als rondom de kerk)
Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland

Voor wie?

  • Jongeren (13 t/m 18 jaar)
  • Kinderen (t/m 12 jaar)
  • Volwassenen

Over de activiteit

Een bijzondere dag op een bijzondere plek. Daar waar de Romeinen tot aan Alphen aan de Rijn zich optrokken, staat nu een prachtig kerkgebouw. De Adventskerk is op zaterdag 6 mei het decor van de Romeinendag "Asterix et Amici" georganiseerd door Stichting Vrienden van de Adventskerk.

Met tal van activiteiten in - en rondom de Adventskerk kunnen inwoners van Alphen aan den Rijn en daarbuiten zich wanen in de Romeinse tijd en daar meer over leren.

Zo zal er op het kerkplein voor de kerk een piazza worden ingericht met marktkraampjes waar lekkernijen en snuisterijen in Romeinse stijl worden aangeboden en gepresenteerd. Het varken gaat aan het spit op het speciaal ingerichte horeca terras. 

Kinderen kunnen knutselen in een knutselhoek of een Romeinse mini replica maken in het eLAB. Onder begeleiding van experts, ontwerpen zij bijvoorbeeld Romeinse helmpjes op de computer en kunnen deze laten uitprinten op een 3D printer. 

Er zullen georganiseerde wandeltochten met gidsen vertrekken vanaf de Adventskerk, die leiden door het centrum van Alphen aan den Rijn en die markante plekken m.b.t. de Romeinen zullen aandoen. De wandelingen vertrekken om 12:00 uur en om 14:30 uur.

Of laat jezelf op foto vastleggen in de Romeinse tijd. Trek een Romeins outfit aan en misschien wil een echte Romeinse soldaat wel met je op de foto.

Jaap Toorenaar, schrijver van het boek "Asterix, de Vrolijke Wetenschap", zal verrassende gastlezingen in de kerk houden om zowel 13:00 als 15:00 uur. Op ludieke wijze gaat hij in op woordspelingen, karikaturen en naamgedrochten die in de Asterix albums te vinden zijn. Wie kent Ozewiezewozewiezewallakristallix niet!?

Onderzoeksgroep ‘Romeinse Vicus aan de Rijn’ opent in de kerk een kleine tentoonstelling met titel ‘Geloof en bijgeloof in de Romeinse vicus’. Verschillende objecten uit de vicus opgravingen in Alphen aan den Rijn zijn hier te bewonderen. Kortom, een varierend programma voor jong én oud!

Iedereen is welkom en de toegang is vrij.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom de Romeinenweek en RomeinenNU? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!