29 april - 7 mei 2017

Activiteitsbeschrijving exporteren


Klik hier om het PDF bestand te downloaden


of


Vul uw e-mailadres in zodat wij de activiteitsbeschrijving als PDF bestand naar u kunnen mailen. Wij bewaren uw e-mailadres niet!Annuleren

Meer informatie

Voor het gebruiken van GoogleMap componenten dien je de GoogleAnalytics & Maps cookies te accepteren.

Door wie?

Museum Het Valkhof

Meer informatie:

Telefoon: 024 360 88 05
E-mail: info@museumhetvalkhof.nl
Website: www.museumhetvalkhof.nl

Wanneer?

  • 29 april 2017
  • 30 april 2017
  • 2 mei 2017
  • 3 mei 2017
  • 4 mei 2017
  • 6 mei 2017
  • 7 mei 2017

Aanvang / openingstijden:

Dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur

Waar? (zie de kaart)

Kelfkensbos 59, Nijmegen, Gelderland

Voor wie?

  • Jongeren (13 t/m 18 jaar)
  • Kinderen (t/m 12 jaar)
  • Volwassenen

Over de activiteit

Van 29 april tot en met 7 mei 2017 is het weer Romeinenweek, met dit jaar als thema ‘100% Romeins?’. Tijdens deze week staat de rijke Romeinse geschiedenis van ons land centraal en vinden tal van activiteiten plaats door heel Nederland, waaronder ook in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Een leuke uittip dus voor de meivakantie, waarbij het museum op 29 en 30 april nog gratis toegankelijk is ook!

Romeinse designsstoel
In de collectie van Museum Het Valkhof bevindt zich een Romeins beeldje van een moedergodin die op een vlechtwerkstoel zit. In de Romeinenweek kun je zelf plaatsnemen in zo’n Romeinse stoel. Maar hoe Romeins is dit type stoel eigenlijk? Duizenden jaren vóór die tijd werden ze namelijk al gemaakt, en anno 2017 zijn ze nog steeds populair. Soms lijken onze  moderne stoelen heel veel op hun Romeinse voorgangers. Kom kijken naar verschillende rieten stoel en doe mee met de fotowedstrijd!

Gratis spel ‘Wie was het?’
Iedereen kent het beroemde spel ‘Wie is het?’. Voor de Romeinenweek van 2017 heeft RomeinenNU een variant op dit spel ontwikkeld met 15 figuren uit de Romeinse tijd in Nederland. De stripfiguren zijn allemaal gebaseerd op bronnen over van mensen die op enig moment in de 400 jaar dat Romeins Nederland bestond, in onze omgeving geleefd hebben. Bijvoorbeeld een piraat, een Romeinse dame, een koning, een Germaanse priesteres, een generaal van het Romeinse leger en een slaaf. Het spel is tijdens de Romeinenweek gratis verkrijgbaar in het museum (zolang de voorraad strekt).

‘100% Romeins?’
Thema van de Romeinenweek is dit jaar ‘100% Romeins?’. Want dé Romein bestaat niet. Meer dan vier eeuwen leefden in Romeins Nederland verschillende culturen samen in relatieve vrede. Rondom de grens van het Romeinse Rijk – de Limes – ontstond de eerste multiculturele samenleving van Noordwest-Europa. Die grens liep dwars door het huidige Nederland. Het was echter geen harde grens, maar een brede (handels)zone met interactie over en weer. Dat blijkt onder andere uit Romeinse voorwerpen die teruggevonden zijn tot in Friesland.

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom de Romeinenweek en RomeinenNU? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram! 

 

Activiteiten uitgelicht