29 april - 7 mei 2017

Activiteitsbeschrijving exporteren


Klik hier om het PDF bestand te downloaden


of


Vul uw e-mailadres in zodat wij de activiteitsbeschrijving als PDF bestand naar u kunnen mailen. Wij bewaren uw e-mailadres niet!Annuleren

Meer informatie

Voor het gebruiken van GoogleMap componenten dien je de GoogleAnalytics & Maps cookies te accepteren.

Door wie?

Kasteel Heeswijk

Meer informatie:

Telefoon: 0413292024
E-mail: info@kasteelheeswijk.com
Website: www.kasteelheeswijk.com

Wanneer?

  • 30 april 2017
  • 2 mei 2017
  • 3 mei 2017
  • 4 mei 2017
  • 7 mei 2017

Aanvang / openingstijden:

11.00-17.00 uur

Waar? (zie de kaart)

Kasteel 4, 5473va Heeswijk-Dinther, Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant

Voor wie?

  • Jongeren (13 t/m 18 jaar)
  • Kinderen (t/m 12 jaar)
  • Volwassenen

Over de activiteit

In de Romeinse tijd bouwden de Brabantse boeren hun huizen van houten palen, tenen vlechtwerk, leem en riet. Materialen uit de directe omgeving. Ook hun eten kwam van rondom de boerderij: vissen, vogels, wild en hun eigen vee. Van graan maakten zij pap, en bij feestdagen werd er brood gebakken in een leemoven naast het huis. Wol voor kleding kwam van eigen schapen. Een smid kon vanuit ijzeroerbrokken ijzer smelten en gereedschappen en wapens maken. Reizende soldaten en handelaren brachten bijzondere zaken mee zoals sieraden, wijn, olijfolie, rozijnen en andere luxe zaken. Ook kwamen er nieuwe religies binnen zoals het Christendom. De boeren verkochten vlees en huiden aan de Romeinse legers. Hun zonen gingen in militaire dienst en leerden zo de wereld kennen.

Dit dagelijkse leven zie je terug in de kasteeltuin in een foto-expositie. In het kasteel liggen de échte archeologische vondsten van de boerderij.

Langs de Aa kun je nog de natuur uit de Romeinse tijd herkennen. Op de plek van de boerderij staat een informatiebord. Kun jij hier jouw huis bouwen en leven van de natuur?

Aan dit project werken mee: Brabants Landschap, Eindhoven Museum, Heemkundekring Heeswijk-Dinther, Rien de Visser

 

Meer weten over hoe Romeinrijk het was rond Kasteel Heeswijk? Lees het verhaal KIJK JE RIJK! Blik op Romeinrijk Kasteel Heeswijk door Rien de Visser.

Handige documenten

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt rondom de Romeinenweek en RomeinenNU? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!